Reologiseminar

Vi inviterer til reologiseminar onsdag og torsdag 30.-31. august.

Houm og Anton Paar har igjen gleden av å invitere deg til reologiseminar i Oslo. Stedet er våre lokaler i Grefsenveien 64 på Storo i Oslo, og datoen er onsdag og torsdag 30.-31. august. Seminaret holdes for brukere av Anton Paars reometre og andre reologi-interesserte i Norge. Seminaret vil være av interesse for laboranter, forskere, ingeniører og kjemikere i industri- og universitetslaboratorier.

Tema

Klikk her for å se agendaen (engelsk, pdf).

MCR_502_03
Anton Paar MCR reometer

Tema for møtet er ‘Grunnleggende reologi‘ med fokus på viskositet og flytegenskaper samt elastisitet og viskoelastisitet. Vi ser på valg av testtyper, hva kurvene forteller oss og hvordan programvaren automatisk presenterer nøkkeldata fra målingene. Vi vil benytte eksempler fra applikasjoner innen oljeindustrien som gjerne går på emulsjoner og dispersjoner.

Spennet i disse prøvene som går fra tynne væsker til viskøse og elastiske pastaer er illustrativt for de fleste reologi-applikasjoner i Norge og kan derfor være av interesse for alle. De to dagene vil bestå av en kombinasjon av teori og praktiske øvelser på Anton Paars MCR reometer.

Hensikten med seminaret er å øke forståelsen for nytteverdien av reologi. Vi opplever ofte at våre brukere ikke har tid i hverdagen til å utvide bruksområdet til reometeret. Andre tenker kanskje ikke på at reologi kan gi svar på problemstillinger som ikke avdekkes med viskosimetere. Vi vil forsøke å gi inspirasjon til utvidet bruk av reometerne.

Seminaret går over to dager og dagene vil bestå av teori, applikasjonseksempler og praktisk arbeid. Foredragene vil holdes på engelsk og norsk.

Reologiske parametere for å beskrive forhold under produksjon, lagring og applikasjon og korresponderende reologiske tester for å simulere de samme forhold vil bli presentert og diskutert. Foredragene vil vektlegge måling av forholdet mellom elastisitet/viskositet i materialet og hva dette betyr i ulike faser av et materiales liv.

Det vil bli anledning til å ta opp spørsmål om dine problemstillinger og forslag til metodikk for å løse disse vil bli gitt. Ta gjerne kontakt med oss i forkant av seminaret.

Foredragsholdere

Foredragsholdere er Markus Nemeth, PaarPhysica og Jan Schäffer fra Houm. Markus Nemeth er en del av teamet på Anton Paars applikasjonslaboratorium og har lang erfaring med reologi og praktisk bruk av reometere. Jan Schäffer har arbeidet med reometere i over 20 år og vil stå for den praktiske delen av seminaret.

Påmelding, praktisk info og betaling

Seminaret vil holdes i våre lokaler i Grefsenveien 64 på Storo i Oslo og starter kl. 09.30 onsdag 30. august. Seminaret avsluttes torsdag 31. august kl. 15.30. Hotellrom reserveres og deltakerne betaler selv for oppholdet ved avreise.

På onsdag er det middag med faglig innhold og diskusjon på en restaurant i Nydalen i tilknytning til hotellet.

Kursavgiften er kr 7.500,-. Det er ikke moms på opplæring. Kursavgiften inkluderer kursdokumentasjon og middag med faglig innhold.

Bruk skjemaet under for påmelding. Om noe uventet oppstår som gjør at du forhindres i å delta, viser vi forståelse for det. Det er bedre for oss at du melder deg på så snart som mulig, slik at vi får planlagt seminaret på best mulig måte.

Betaling skjer i etterkant. Vi sender faktura på kr. 7.500,-. Overnatting betales til Radisson Nydalen hotell.

• Påmeldingsfrist: Tirsdag 8. august.

Om du har noen spørsmål, kontakt Håkon Bøen: 22 09 40 68 / hbo@houm.no

Påmelding til reologiseminar

  • Postadresse eller e-post
  • Bestillingsnummer kan også sendes oss senere
  • 1.750,- pr natt
  • Middag med faglig innhold er inkludert. Markér kun hvis du ikke kan delta. Et mindre beløp trekkes fra kursavgiften.
  • Føy til ekstra opplysninger, f.eks. matallergi.