Reologiseminar

Vi inviterer til reologiseminar onsdag, torsdag og fredag 5.-7. september 2018

Houm og Anton Paar har igjen gleden av å invitere deg til reologiseminar i Oslo. Seminaret holdes på Holmen Fjordhotell, og datoene er onsdag, torsdag og fredag 5 til 7 september 2018. Seminaret holdes for brukere av Anton Paars reometere og andre reologi-interesserte i Norge. Seminaret vil være av interesse for laboranter, forskere, ingeniører og kjemikere i industri- og universitetslaboratorier. Fredag er en mulig ekstra kursdag med fordypning i  RheoCompass softwaren.

Tema

Klikk her for å se agenda (engelsk, pdf).

MCR_502_03
Anton Paar MCR reometer

Tema for møtet er ‘Reologi‘ med fokus på viskositet og flytegenskaper samt elastisitet og viskoelastisitet. Vi ser på valg av testtyper, hva kurvene forteller oss og hvordan programvaren automatisk kan presentere nøkkeldata fra målingene. Vi vil benytte eksempler fra applikasjoner i industrien.

De to dagene vil bestå av en kombinasjon av teori og praktiske øvelser på Anton Paars MCR reometer.

Hensikten med seminaret er å øke forståelsen for nytteverdien av reologi. For eksempel se på hvordan  reologi kan gi svar på problemstillinger som ikke avdekkes med viskosimetere. Vi opplever ofte at våre brukere ikke har tid i hverdagen til å utvide bruksområdet til reometeret.

Vi vil forsøke å gi inspirasjon til utvidet bruk av reometerne.

Reologiske parametere for å beskrive materialers egenskaper under produksjon, lagring og anvendelse og korresponderende reologiske tester for å simulere disse stadiene vil bli presentert og diskutert. Foredragene vil vektlegge måling av forholdet mellom elastisitet/viskositet i et produkt og hva dette betyr i ulike faser av et materiales liv.

Seminaret går over to dager og dagene vil bestå av teori, applikasjonseksempler og praktisk arbeid. Foredragene vil holdes på engelsk og norsk.

Det vil bli anledning til å ta opp spørsmål om dine problemstillinger og forslag til metodikk for å løse disse vil bli gitt. Ta gjerne kontakt med oss i forkant av seminaret om du har utfordringer du gjerne vil vi skal ta opp under  seminaret.

Foredragsholdere

Foredragsholdere er Markus Nemeth, PaarPhysica og Jan Schäffer fra Houm. Markus Nemeth er en del av teamet på Anton Paars applikasjonslaboratorium og har lang erfaring med reologi og praktisk bruk av reometere. Jan Schäffer har arbeidet med reometere i over 25 år og vil stå for den praktiske delen av seminaret.

Påmelding, praktisk info og betaling

Seminaret vil holdes på Holmen Fjordhotell og starter kl. 09.30 onsdag 5. september. Seminaret avsluttes fredag 7. september kl. 16.30. Hotellrom reserveres og deltakerne betaler selv for oppholdet ved avreise.

På onsdag er det middag med faglig innhold og diskusjon på restauranten på  hotellet.

Kursavgiften er kr 7.500,-. Det er ikke moms på opplæring. Kursavgiften inkluderer kursdokumentasjon og middag med faglig innhold. Ekstra kurset på RheoCompass kommer på kr 2.000,-

Bruk skjemaet under for påmelding. Om noe uventet oppstår som gjør at du forhindres i å delta, viser vi forståelse for det. Det er bedre for oss at du melder deg på så snart som mulig, slik at vi får planlagt seminaret på best mulig måte.

Betaling skjer i etterkant. Vi sender faktura på kurset. Overnatting betales direkte til Holmen Fjordhotell

• Påmeldingsfrist: Tirsdag 8. august.

Om du har noen spørsmål, kontakt oss.

Påmelding til reologiseminar - med ekstra dag

  • Postadresse eller e-post
  • Bestillingsnummer kan også sendes oss senere
  • Dette kurset går som et ekstrakurs fredagen, og koster kr 2.000,- ekstra
  • Middag med faglig innhold er inkludert. Markér kun hvis du ikke kan delta. Et mindre beløp trekkes fra kursavgiften.
  • Føy til ekstra opplysninger, f.eks. matallergi.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.